Burger King har kommet

Roxana Mondan og ansatte på Burger King, Grenlandsporten

Første saftige burger og knasende sprø chips er servert på Burger Kings nye restaurant i Grenlandsporten. Etableringen er første trinn på en lang rekke publikumsrettede tiltak på området.

Det var spente folk både bak disken og ute i lokalet, da inviterte gjester strømmet inn i det moderne og elegante lokalet i Grenlandsporten 25. oktober. Folk som har jobbet med å ferdigstille prosjektet, lokalbefolkning og Porsgrunns nyvalgte ordfører, Janicke Andreassen, var blant gjestene. Gode og glade ord, og vakre blomster satt løst fra utbyggere, drivere og nettopp ordføreren.

– Dette er en spennende etablering, ikke minst for folkene som bor i Langangen, mente Andreassen.

Terje Rønning og Erik Lønnebakke fra utbyggerne var raske med å respondere. – Det har vært fint å samarbeide både med politikere og administrasjon i kommunen, på mange plan. De fortjener ros, og jeg tror også de er fornøyde med måten vi har jobbet på, sier utbyggingsleder Erik Lønnebakke, og fortsetter:

 – Vi er sikre på at dette er en god etablering for alle, og en start på en spennende utvikling. Det er en fordel for lokalbefolkning, og jeg håper Grenlandsporten vil bli et samlingspunkt i Langangen. Samtidig vil denne, og andre etableringer som kommer, gjøre at tilbudene på området blir så mange at de som holder til her, på mange måter blir selvberget innenfor området. Det igjen tror jeg blir positivt når det gjelder å minske den totale biltrafikken, sier utbyggingsleder Erik Lønnebakke.

Burger King, Grenlandsporten

Det er en lang prosess som ligger bak denne første av flere etableringer på det mest publikumsrettede frontområdet i Grenlandsporten. Burger King åpnet det hele, sammen med naboen Mer ladestasjon. På samme rekke vil det etter hvert komme både bensinstasjon og dagligvare.

Burger King har lang erfaring med etablering av restauranter langs norske veier.

– Utviklingen av dette konseptet startet egentlig da vi åpnet i Bamble for noen år siden. Det er tilpasset det skandinaviske markedet, i tonalitet og form, forteller Takemi Suzuki, construction team manager i Burger King Scandinavia.

Roxana Mondan, med seks års fartstid i Burger King, er stedets restaurantsjef, og hun har plukket ut et helt nytt team som skal sørge for måltider fra den velkjente Burger King-menyen fra 10.00-23.00 hver dag uka gjennom.

– Langs E18 har vi mange bygg, både sørover og nordover, og jeg håper dette blir en stor suksess. Det blir spennende å se når vi får alle aktørene på plass. Vi er tidlig ute, noe jeg tror er en fordel. Da kan vi være med å skape og endre vaner hos mennesker som kjører forbi, sa Øyvind Christiansen, operations director i Burger King.